Installing Big Sur on Dell G3 15 Gaming (3500) Black (i5)

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,419
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Your SATA Controller is unsupported. Add CtlnaAHCIPort.kext and you should be able to get the install screen.
 

izer

Member
Joined
Aug 5, 2021
Messages
36
Motherboard
Dell G3 3579
CPU
QuadCore Intel Core i5-8300H, 3900 MHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (Legacy)
Mobile Phone
  1. Android
Boot installation fails again. Bios are set up according to the recommended video. I've re-created the efi as instructed and I'm attaching its EFI procedure to better identify a possible error. Please check.
 

Attachments

  • EFI procedure.zip
    1.1 MB · Views: 32
  • EFI.zip
    3.5 MB · Views: 33

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,419
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Boot installation fails again. Bios are set up according to the recommended video. I've re-created the efi as instructed and I'm attaching its EFI procedure to better identify a possible error. Please check.
Why there is two EFI?
 

izer

Member
Joined
Aug 5, 2021
Messages
36
Motherboard
Dell G3 3579
CPU
QuadCore Intel Core i5-8300H, 3900 MHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (Legacy)
Mobile Phone
  1. Android
The first is the procedure script and the second is the finished efi, which was inserted into the Big Sur boot usb, then it was tried to run the bootloader, but again it failed
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,419
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
The first is the procedure script and the second is the finished efi, which was inserted into the Big Sur boot usb, then it was tried to run the bootloader, but again it failed
What do you mean by procedure script here?
 

izer

Member
Joined
Aug 5, 2021
Messages
36
Motherboard
Dell G3 3579
CPU
QuadCore Intel Core i5-8300H, 3900 MHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (Legacy)
Mobile Phone
  1. Android
These are individual screens (pictures) of the procedure, which can help identify possible errors in the process of creating the final effect.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,419
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
These are individual screens (pictures) of the procedure, which can help identify possible errors in the process of creating the final effect.
Ah ok. Well, that's not required.

Anyways, I checked the EFI and you cannot expect it to work as you have only the CtlnaAHCIPort.kext in the directory, but it has not been linked in the config.plist. Add the kext in your config.plist under Kernel>Add.
 

izer

Member
Joined
Aug 5, 2021
Messages
36
Motherboard
Dell G3 3579
CPU
QuadCore Intel Core i5-8300H, 3900 MHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (Legacy)
Mobile Phone
  1. Android
Sorry to write it again, but I can see them all in config.plist. I really don't know what I'm doing wrong, I'm sad about it :(
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,419
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Sorry to write it again, but I can see them all in config.plist. I really don't know what I'm doing wrong, I'm sad about it :(
CtlnaAHCIPort.kext is not linked in your config.plist.
 

izer

Member
Joined
Aug 5, 2021
Messages
36
Motherboard
Dell G3 3579
CPU
QuadCore Intel Core i5-8300H, 3900 MHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1050
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (Legacy)
Mobile Phone
  1. Android
This is how config.plist will appear in the OpenCore Configurator. It's straight from EFI to USB Boot. I'm doing something wrong, but I don't know what or where.
 

Attachments

  • screenshot_00056.jpg
    screenshot_00056.jpg
    75.5 KB · Views: 32

Similar threads

Forum statistics

Threads
673
Messages
7,046
Members
5,890
Latest member
haggar12