bardaxx

New member
Joined
Apr 3, 2020
Motherboard
z170x-ud5-th
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
AMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Nope, is in the "others" folder
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Nope, is in the "others" folder
Yeah, correct. I didn't pay attention. Move the kexts from 10.14 to Others folder. Delete the rest. From the drivers directory, delete BIOS folder. Attach a screenshot for the TB setting in BIOS. Also, change the config.plist from the above link.
 

bardaxx

New member
Joined
Apr 3, 2020
Motherboard
z170x-ud5-th
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
AMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Yeah, correct. I didn't pay attention. Move the kexts from 10.14 to Others folder. Delete the rest. From the drivers directory, delete BIOS folder. Attach a screenshot for the TB setting in BIOS. Also, change the config.plist from the above link.

The config.plist linked by you is the basic one? I compared it with mine and is very closer. You also said to change the SMBIOS to iMacPro1,1. Can I ask why? And this is the pic with my thunderbolt settings.

Thanks
 

Attachments

  • IMG_1486.jpg
    IMG_1486.jpg
    1.3 MB · Views: 294

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

bardaxx

New member
Joined
Apr 3, 2020
Motherboard
z170x-ud5-th
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
AMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Yes.

Yeah, correct.

Yes, it's better with TB.

Looks good.

Thanks for the reply. Tomorrow I'll replace my SSD with NVMe M.2 and I'm thinking to reinstall the O.S.
Anyway, I'm still getting `I2cWR Device Error` in the UEFI logo screen. Any solution for this? What could be the cause? Thanks.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for the reply. Tomorrow I'll replace my SSD with NVMe M.2 and I'm thinking to reinstall the O.S.
NVMe is great.
Anyway, I'm still getting `I2cWR Device Error` in the UEFI logo screen. Any solution for this? What could be the cause? Thanks.
This is a normal issue and has no affect. The error is due to the Hotplug drivers.
 

Alectardy98

New member
Joined
May 4, 2020
Motherboard
Dell Alienware M15R2
CPU
i9 9880 HK
Graphics
Intel 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. iMac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello I can not for the life of me get this to work I will try to include everything

Thunderbolt: Intel (im not sure if this helps but the windows driver update shows (ThunderboltFWLdr_W8164_w1064_A04)
Mac Version: 10.15.2


So my problem was originally that I could not open the SSDT-Z390-TB3HP.aml so I convirted it to a .dsl so I could open it
( iasl -da -dl )
I changed the path like it said to RP17
When I tired to compile the .dsl back to a .aml I got another error

I am stumped. for reference my thunderbolt 3 works but it is not hot pluggable

Any suggestions would help
 

Attachments

  • Screenshot 2020-05-03 at 21.07.32.png
    Screenshot 2020-05-03 at 21.07.32.png
    156.9 KB · Views: 204
  • Screenshot 2020-05-03 at 21.09.09.png
    Screenshot 2020-05-03 at 21.09.09.png
    83 KB · Views: 209
  • CLOVER.zip
    1.8 MB · Views: 124
  • Trying to open origional .aml File.png
    Trying to open origional .aml File.png
    25 KB · Views: 190

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
So my problem was originally that I could not open the SSDT-Z390-TB3HP.aml so I convirted it to a .dsl so I could open it
( iasl -da -dl )
For basic compiling, you need two things only. iasl in your Usr/bin and MaciASL in Applications folder.
No need for disassembly. Just open the .aml file directly with MaciASL.
I changed the path like it said to RP17
No IOReg attached. No kextcache output attached.
I am stumped. for reference my thunderbolt 3 works but it is not hot pluggable
The drivers are missing from your Clover folder. Moreover, it's not as per the installation guide.
 

Alectardy98

New member
Joined
May 4, 2020
Motherboard
Dell Alienware M15R2
CPU
i9 9880 HK
Graphics
Intel 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. iMac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you so much for the hel-
Okay ill try again

It is saying that the IOReg file is too large to upload (6.9 MB) it's against the rules to add an external link so ill just add a screenshot
Also, I can not open the SSDT-Z390-TB3HP.aml file unless I convert it to a .dsl ( I'm not sure why)

I think my issue is with the SSDT-Z390-TB3HP.aml

Would you be willing to change it for me because I am unable to do so ?

My Clover folder should be correct now
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-05-05 at 11.18.32 PM.png
    Screen Shot 2020-05-05 at 11.18.32 PM.png
    92.9 KB · Views: 204
  • Screen Shot 2020-05-05 at 11.44.13 PM.png
    Screen Shot 2020-05-05 at 11.44.13 PM.png
    260 KB · Views: 201
  • Screen Shot 2020-05-05 at 11.44.32 PM.png
    Screen Shot 2020-05-05 at 11.44.32 PM.png
    200.4 KB · Views: 185
  • Screen Shot 2020-05-05 at 11.47.09 PM.png
    Screen Shot 2020-05-05 at 11.47.09 PM.png
    280.9 KB · Views: 176
  • CLOVER 2.zip
    1.3 MB · Views: 118

Forum statistics

Threads
542
Messages
5,220
Members
4,656
Latest member
zoheir