GixxerJ

New member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
15
Motherboard
Gigabyte Z590 Aorus Master
CPU
Intel I7 11700K
Graphics
XFX MERC 319 RX 6900XT
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
This might help you
Thanks! I'll check that out if the Z590 doesn't work out.

Works perfectly with absolutely zero issues. Yeah, a compatible GPU is required only.
Awesome - I had read through dortania's guide and didn't see that, this is good news!
And I already have the GPU set up from earlier!


Thank you!
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,416
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

GixxerJ

New member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
15
Motherboard
Gigabyte Z590 Aorus Master
CPU
Intel I7 11700K
Graphics
XFX MERC 319 RX 6900XT
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Z590 works like a charm!
Since you haven't steered me wrong yet.... :) Any guide you recommend for the Z590? (I had started to run into difficulty figuring out what to use around the ACPI section of the guide I had followed earlier)
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,416
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Since you haven't steered me wrong yet.... :) Any guide you recommend for the Z590? (I had started to run into difficulty figuring out what to use around the ACPI section of the guide I had followed earlier)
Depends on what Z590 hardware you have.


 

GixxerJ

New member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
15
Motherboard
Gigabyte Z590 Aorus Master
CPU
Intel I7 11700K
Graphics
XFX MERC 319 RX 6900XT
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,416
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

TomCraft

New member
Joined
Apr 17, 2022
Messages
4
Motherboard
X99
CPU
E5 2680v4
Graphics
RX 6800 XT
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey Guys, I have a "random pixel" issue with my RX 6800 XT on macOS 11.6.5 Big Sur.

Two weeks ago this pixel started to appear everywhere.
I made a screen recording of it:

This random pixel appear all over the place in MacOS GUI very random and sometimes a lot and never stopping.
In the screen recording I found a way to reliable reproduce the issue.

I tested the GPU in Windows and it works flawless no random pixel issues in the GUI or Shadow of the Tomb Rider Benchmark;
Shadow of the Tomb Rider Benchmark in MacOS also has no issue with radome pixel at all.

GFXBench on macOS, which runs Metal benchmarks produces a lot of random pixels in the tests.

I had an old disk image dumb lying around from 8 month ago of my macOS. After booting it, the same pixel issue was also present there so I can rule out any update related issue.

I tested also a RX 580, which works without any issues in my macOS.

So I narrow the issue down to something with GPU and macOS/Metal related.

Anyone has advice how to proceed?
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,416
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hey Guys, I have a "random pixel" issue with my RX 6800 XT on macOS 11.6.5 Big Sur.

Two weeks ago this pixel started to appear everywhere.
I made a screen recording of it:

This random pixel appear all over the place in MacOS GUI very random and sometimes a lot and never stopping.
In the screen recording I found a way to reliable reproduce the issue.

I tested the GPU in Windows and it works flawless no random pixel issues in the GUI or Shadow of the Tomb Rider Benchmark;
Shadow of the Tomb Rider Benchmark in MacOS also has no issue with radome pixel at all.

GFXBench on macOS, which runs Metal benchmarks produces a lot of random pixels in the tests.

I had an old disk image dumb lying around from 8 month ago of my macOS. After booting it, the same pixel issue was also present there so I can rule out any update related issue.

I tested also a RX 580, which works without any issues in my macOS.

So I narrow the issue down to something with GPU and macOS/Metal related.

Anyone has advice how to proceed?
This is weird. Provide PR files to check further. Include your Card and macOS details.
 

TomCraft

New member
Joined
Apr 17, 2022
Messages
4
Motherboard
X99
CPU
E5 2680v4
Graphics
RX 6800 XT
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
This is weird. Provide PR files to check further. Include your Card and macOS details.
Thanks for the quick replay, I attached my PR.
(Sorry, I don't know how to get kextcache output)

asrock AMD Radeon RX 6800 XT Taichi X 16G OC
macOS 11.6.5 Big Sur
 

Attachments

  • PR.zip
    3.4 MB · Views: 14
Last edited:

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,416
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for the quick replay, I attached my PR.
(Sorry, I don't know how to get kextcache output)

asrock AMD Radeon RX 6800 XT Taichi X 16G OC
macOS 11.6.5 Big Sur
Use the following command in Terminal and export it as Text.

sudo kextcache -i/


Also, what cable are you using for Display?
 

Forum statistics

Threads
673
Messages
7,040
Members
5,889
Latest member
haggar12