• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

Got a little question here: Is Intel HD 510 supported for Hackintosh? It's the iGPU that comes with Pentium G4400 and has been declared unsupported by many users and OpenCore. It's even causing kernel panics while I'm trying to boot, and thus failing to boot.

If I'd have to spoof it to make it look like another supported iGPU, can someone tell me what device-id and other properties I've to use, and what extra kexts I need? Using Clover, OSX High Sierra 10.13.6
 
Last edited:
Got a little question here: Is Intel HD 510 supported for Hackintosh? It's the iGPU that comes with Pentium G4400 and has been declared unsupported by many users and OpenCore. It's even causing kernel panics while I'm trying to boot, and thus failing to boot.

If I'd have to spoof it to make it look like another supported iGPU, can someone tell me what device-id and other properties I've to use, and what extra kexts I need? Using Clover, OSX High Sierra 10.13.6

Read IGPU Compatibility here:
 
Read IGPU Compatibility here:
Oh but look at this message I found on https://github.com/acidanthera/What...telHD.en.md#intel-hd-graphics-510-580-skylake

1668875899964.png
 
Hey, the artifacts zip has expired and cannot be downloaded anymore. Is it available somewhere else?
 
  • Like
Reactions: John nemo
Yes, I am also looking for these fabled artifacts. Can I get them somewhere else? I have other Macintosh systems
 
Hey, the artifacts zip has expired and cannot be downloaded anymore. Is it available somewhere else?
The fix is integrated into WEG itself.
 
Yes, I am also looking for these fabled artifacts. Can I get them somewhere else? I have other Macintosh systems
The fix is integrated into WEG Itself and no longer required.
 
Tried almost, best in myself but still cant enable qe/ci on i3 4160
This is my spec (gigabyte h81-ds2)
─ CPU

└── Intel(R) Core(TM) i3-4160 CPU @ 3.60GHz

├── Cores: 2

├── Threads: 4

├── SSE: SSE4.2

└── SSSE3: Supported

─ Motherboard

├── Model: H81M-DS2

└── Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

─ GPU

├── Intel(R) HD Graphics 4400

│ ├── Device ID: 0x041E

│ ├── Vendor: 0x8086

│ ├── PCI Path: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)

│ └── ACPI Path: \_SB.PCI0.GFX0

└── NVIDIA GeForce GT 730

├── Device ID: 0x0F02

├── Vendor: 0x10DE

├── PCI Path: PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)

└── ACPI Path: \_SB.PCI0.PEG0.PEGP

Im stuck over a week for it, i tried Ventura, Sonoma with OLCP and it still 4Mb Graphics, tried Catalina but cant boot
 
Tried almost, best in myself but still cant enable qe/ci on i3 4160
This is my spec (gigabyte h81-ds2)
─ CPU

└── Intel(R) Core(TM) i3-4160 CPU @ 3.60GHz

├── Cores: 2

├── Threads: 4

├── SSE: SSE4.2

└── SSSE3: Supported

─ Motherboard

├── Model: H81M-DS2

└── Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

─ GPU

├── Intel(R) HD Graphics 4400

│ ├── Device ID: 0x041E

│ ├── Vendor: 0x8086

│ ├── PCI Path: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)

│ └── ACPI Path: \_SB.PCI0.GFX0

└── NVIDIA GeForce GT 730

├── Device ID: 0x0F02

├── Vendor: 0x10DE

├── PCI Path: PciRoot(0x0)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)

└── ACPI Path: \_SB.PCI0.PEG0.PEGP

Im stuck over a week for it, i tried Ventura, Sonoma with OLCP and it still 4Mb Graphics, tried Catalina but cant boot
No idea without the PR Files.
 

Forum statistics

Threads
1,634
Messages
15,362
Members
23,387
Latest member
Darshpreet