moose232

New member
Joined
Mar 22, 2021
Motherboard
Mac Pro 3,1
CPU
Xeon E5462
Graphics
GeForce GTX 680 4GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, I've managed to get macOS Big Sur (11.2.1) installed on my Mac Pro 3,1 Early 2008 by connecting the SSD externally to another Mac and using that to do the install but when I've put the SSD back into the Mac Pro it boots but the (Apple) USB keyboard and mouse, which are both plugged directly into the rear USB ports are not detected. Is this because this particular patcher doesn't currently support USB 1.1 and if so, is there any way to get USB 1.1 support/working? Thanks in advance for any help :)
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi, I've managed to get macOS Big Sur (11.2.1) installed on my Mac Pro 3,1 Early 2008 by connecting the SSD externally to another Mac and using that to do the install but when I've put the SSD back into the Mac Pro it boots but the (Apple) USB keyboard and mouse, which are both plugged directly into the rear USB ports are not detected. Is this because this particular patcher doesn't currently support USB 1.1 and if so, is there any way to get USB 1.1 support/working? Thanks in advance for any help :)
After connecting the SSD to the Mac Pro 3,1, did you patched the kexts?
 

moose232

New member
Joined
Mar 22, 2021
Motherboard
Mac Pro 3,1
CPU
Xeon E5462
Graphics
GeForce GTX 680 4GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Yes, I ran /Volumes/Install\ macOS\ Big\ Sur/patch-kexts.sh
That's all I've done since connecting the drive to the Mac Pro.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Yes, I ran /Volumes/Install\ macOS\ Big\ Sur/patch-kexts.sh
That's all I've done since connecting the drive to the Mac Pro.
Well, that should work. So, the only non-working hardware is the USB ports?
 

moose232

New member
Joined
Mar 22, 2021
Motherboard
Mac Pro 3,1
CPU
Xeon E5462
Graphics
GeForce GTX 680 4GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Correct, everything else seems to work just fine.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

moose232

New member
Joined
Mar 22, 2021
Motherboard
Mac Pro 3,1
CPU
Xeon E5462
Graphics
GeForce GTX 680 4GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hopefully I've attached what you're looking for.
 

Attachments

  • pcidevices.txt
    9.4 KB · Views: 92

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

moose232

New member
Joined
Mar 22, 2021
Motherboard
Mac Pro 3,1
CPU
Xeon E5462
Graphics
GeForce GTX 680 4GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry, what is OC?
 

Similar threads

Forum statistics

Threads
537
Messages
5,277
Members
4,703
Latest member
The7thOracle