Malik

New member
Joined
Jun 25, 2022
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming
CPU
I3 9100 Coffé lake( no chipset graphic ) 3,6 Ghz
Graphics
RX 550 (Work with fake ID )
OS X/macOS
13.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
None of the answers worked for the second solution I have an air mac book but too old for Ventura and the terminal does not find my target USB and my flash SSD I type my admin and password 100 times nothing does there as it is done?? it’s an apple bug I had no problems of this kind with Monterey sorry for my mediocre English
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,908
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
None of the answers worked for the second solution I have an air mac book but too old for Ventura and the terminal does not find my target USB and my flash SSD I type my admin and password 100 times nothing does there as it is done?? it’s an apple bug I had no problems of this kind with Monterey sorry for my mediocre English
Use first Method and it will work for sure.
 

Malik

New member
Joined
Jun 25, 2022
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming
CPU
I3 9100 Coffé lake( no chipset graphic ) 3,6 Ghz
Graphics
RX 550 (Work with fake ID )
OS X/macOS
13.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
thank you can be a problem of azerty/ qwerty that falsify my admin and password
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,908
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
thank you can be a problem of azerty/ qwerty that falsify my admin and password
Use Method 1 and there should be no issues.
 

tute123456

New member
Joined
Jul 14, 2022
Messages
1
Motherboard
vostro 14 3000
CPU
i5
Graphics
UHD 630
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
thx!!!!!!!!!!!!!!
 
  • Like
Reactions: EliteMacx86

Malik

New member
Joined
Jun 25, 2022
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming
CPU
I3 9100 Coffé lake( no chipset graphic ) 3,6 Ghz
Graphics
RX 550 (Work with fake ID )
OS X/macOS
13.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
bonjour terminal c'est pas trop mon truc donc j'ai installé Monterey sur mon autre SSD puis j'ai installé Ventura sur mon deuxième ssd qui a reconnu le mot de passe de Monterey dans la même machine tout s'installe mais au final j'ai ce message firmware requis mais pas installé je j'ai essayé ce qui a été dit avec Avoid Runtime J'ai mis à jour tous mes kexts et Open Core mais rien n'y fait !! apres des heures de recherche ce n'est que sur les cartes mere serie 300 et pour l'instant faut attendre une correction d'Open Core!!
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,908
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
bonjour terminal c'est pas trop mon truc donc j'ai installé Monterey sur mon autre SSD puis j'ai installé Ventura sur mon deuxième ssd qui a reconnu le mot de passe de Monterey dans la même machine tout s'installe mais au final j'ai ce message firmware requis mais pas installé je j'ai essayé ce qui a été dit avec Avoid Runtime J'ai mis à jour tous mes kexts et Open Core mais rien n'y fait !! apres des heures de recherche ce n'est que sur les cartes mere serie 300 et pour l'instant faut attendre une correction d'Open Core!!
English only!
 

Malik

New member
Joined
Jun 25, 2022
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming
CPU
I3 9100 Coffé lake( no chipset graphic ) 3,6 Ghz
Graphics
RX 550 (Work with fake ID )
OS X/macOS
13.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
English only!
sorry hello terminal it’s not too my thing so I installed Monterey on my other SSD then I installed Ventura on my second ssd which recognized the password of Monterey in the same machine everything installs but in the end I have this message firmware required but not installed I have tried what was said with Avoid Runtime I updated all my kexts and Open Core but nothing works!! after hours of searching it is only on the cards mere serie 300 and for now you have to wait for an Open Core fix!!
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,908
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
sorry hello terminal it’s not too my thing so I installed Monterey on my other SSD then I installed Ventura on my second ssd which recognized the password of Monterey in the same machine everything installs but in the end I have this message firmware required but not installed I have tried what was said with Avoid Runtime I updated all my kexts and Open Core but nothing works!! after hours of searching it is only on the cards mere serie 300 and for now you have to wait for an Open Core fix!!
No PR files attached. Provide your BIOS Settings and EFI to check.
 

Forum statistics

Threads
753
Messages
8,024
Members
6,947
Latest member
ragagaga