• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

Thunderbolt 3 flashed cards are not working with X299 UD4

KamuiX299

New member
Joined
Jan 25, 2023
Messages
1
Motherboard
Gigabyte UD4 X299
CPU
Intel Core I9 7940X
Graphics
AMD 6900XT
OS X/macOS
14.x
Bootloader
  1. OpenCore (UEFI)
Mac
  1. iMac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all

Only want to report... i flashed 2 cards successfully (GC-Alpine Ridge and Titan Ridge 2.0)
Both cards are showing their 2 ports under macos in the System Report Thuderbolt/USB4 with 40Gb....
Interesting is, that my Thunderbolt Devices (SSD and Dock) are detected, but aren´t working at all...
The SSD is not mounted and the USB Ports of the Dock are dead...
The NVMe Thunderbolt Controller and the USB eXTensible Controller Driver ist not loaded

At last i flashed back the original firmware and now at least the thunderbolt SSD is working again, cause the NVme Driver is loaded again, but the dock does not work...

So be careful, using a flashed Card with your PC can result in big problems...
 
Hi all

Only want to report... i flashed 2 cards successfully (GC-Alpine Ridge and Titan Ridge 2.0)
Both cards are showing their 2 ports under macos in the System Report Thuderbolt/USB4 with 40Gb....
Interesting is, that my Thunderbolt Devices (SSD and Dock) are detected, but aren´t working at all...
The SSD is not mounted and the USB Ports of the Dock are dead...
The NVMe Thunderbolt Controller and the USB eXTensible Controller Driver ist not loaded

At last i flashed back the original firmware and now at least the thunderbolt SSD is working again, cause the NVme Driver is loaded again, but the dock does not work...

So be careful, using a flashed Card with your PC can result in big problems...

It's not true. There are several reports with the flashed firmware with 100% success rate. It could be your implementation instead.
 

Forum statistics

Threads
1,637
Messages
15,376
Members
23,452
Latest member
timothee