OpenCore Intel UHD 630 Dual Screen

erdemc

New member
Joined
Sep 20, 2021
Messages
13
Motherboard
Dell 3551
CPU
i7-10850H
Graphics
NVidia P630 And Intel UHD 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I have a problem with UHD 630. Problem is, I have a 2 external monitor and I plugin DP and HDMI on my labtop, after then, 2 externel monitor opened but 2 screen is same like a mirror, but not a mirror issue, I'm open the Settings->Display window and I see just 1 external monitor. Another monitor, not viewed on the screen list.
Did you have any idea?

My EFI: OC-EFI
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
2,696
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hello,

I have a problem with UHD 630. Problem is, I have a 2 external monitor and I plugin DP and HDMI on my labtop, after then, 2 externel monitor opened but 2 screen is same like a mirror, but not a mirror issue, I'm open the Settings->Display window and I see just 1 external monitor. Another monitor, not viewed on the screen list.
Did you have any idea?

My EFI: OC-EFI
System Preferences>Displays>Arrangement
 

erdemc

New member
Joined
Sep 20, 2021
Messages
13
Motherboard
Dell 3551
CPU
i7-10850H
Graphics
NVidia P630 And Intel UHD 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
System Preferences>Displays>Arrangement
Hi,

Thanks for reply but "Arrangement" tab not showing because "Big Sur" detected only one external monitor. I'm buyed Type-C to HDMI apaptor and I'm tryed with adaptor:

Firstly try method: I'm pluged one monitor to Type-C with Type-C-HDMI adaptor and I'm pluged other monitor pluged to DP but same result.

Secondly try method: I'm pluged one monitor to HDMI and I'm pluged other monitor pluged to DP but same result.

Please any advice for this issue?
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
2,696
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi,

Thanks for reply but "Arrangement" tab not showing because "Big Sur" detected only one external monitor. I'm buyed Type-C to HDMI apaptor and I'm tryed with adaptor:

Firstly try method: I'm pluged one monitor to Type-C with Type-C-HDMI adaptor and I'm pluged other monitor pluged to DP but same result.

Secondly try method: I'm pluged one monitor to HDMI and I'm pluged other monitor pluged to DP but same result.

Please any advice for this issue?
First check if your HDMI and Type-C ports are connected to Intel or NVIDIA.
 

erdemc

New member
Joined
Sep 20, 2021
Messages
13
Motherboard
Dell 3551
CPU
i7-10850H
Graphics
NVidia P630 And Intel UHD 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
First check if your HDMI and Type-C ports are connected to Intel or NVIDIA.
Hi,

Yes, I checked that,
I'm opened the my windows 10 and disabled my NVidia GPU and my 2 external monitor still working on Intel UHD 630
Also, Big Sur detected my Intel GPU "Intel GPU 630 1536 MB"
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
2,696
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

erdemc

New member
Joined
Sep 20, 2021
Messages
13
Motherboard
Dell 3551
CPU
i7-10850H
Graphics
NVidia P630 And Intel UHD 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Provide a screenshot for that.
NVidia_Disable.png
Sc-1.png
Sc-2.png
Sc-3.png



These are screenshot
My 2 external monitor working good on Windows 10 with UHD 630.
But on the "Big Sur", just 1 external monitor working and just 1 external monitor showing on the screen list
 
Last edited:

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
2,696
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
This is not what i asked for. Have a look here:

If you're on a new Windows, follow the steps below.

Right click on Desktop>Click on Display Settings>Advanced Display
 

erdemc

New member
Joined
Sep 20, 2021
Messages
13
Motherboard
Dell 3551
CPU
i7-10850H
Graphics
NVidia P630 And Intel UHD 630
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
This is not what i asked for. Have a look here:

If you're on a new Windows, follow the steps below.

Right click on Desktop>Click on Display Settings>Advanced Display
This "txt" is "Devices connected to the Graphics Accelerator" report
External Monitor 1: "DELL E2214H" connect to Display Port with DP To HDMI
External Monitor 2: "DELL E2418HN" connect to Type-C with Type-C To HDMI
 

Attachments

  • Intel® UHD Graphics - Monday, 20 September 2021.txt
    3.4 KB · Views: 33

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
2,696
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Trending Threads

Latest posts

Forum statistics

Threads
553
Messages
5,564
Members
4,944
Latest member
Melgio