• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

Lenovo thinkbook 15p

banica

New member
Joined
Feb 14, 2024
Messages
7
Motherboard
Lenovo ThinkBook 15p-OC
CPU
i7-10750H / HM470
Graphics
UHD 630, GTX 1650Ti, 3840 x 2160
Bootloader
  1. OpenCore (UEFI)
Mobile Phone
  1. iOS
I am trying to install macOS Ventura on the following laptop:

Laptop model no:
System Manufacturer LENOVO
System Model 20V3

CPU model no:
Processor Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.60GHz, 2592 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)

Memory/RAM size and Type:
Installed Physical Memory (RAM) 16,0 GB

Graphics Information:
Name Intel(R) UHD Graphics
PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_9BC4&SUBSYS_3F9517AA&REV_05\3&11583659&0&10
Adapter Type Intel(R) UHD Graphics Family, Intel Corporation compatible
Adapter Description Intel(R) UHD Graphics
Adapter RAM 1,00 GB (1 073 741 824 bytes)

//Name NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti with Max-Q Design
PNP Device ID PCI\VEN_10DE&DEV_1F95&SUBSYS_3F9517AA&REV_A1\4&184DA122&0&0008
Adapter Type NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti with Max-Q Design, NVIDIA compatible
Adapter Description NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti with Max-Q Design
Adapter RAM (1 048 576) bytes

Audio Codec:
Name Intel(R) Display Audio
Manufacturer Intel(R) Corporation
PNP Device ID INTELAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_280B&SUBSYS_80860101&REV_1000\5&3B290774&0&0201

Name Realtek High Definition Audio(SST)
Manufacturer Realtek
PNP Device ID INTELAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0257&SUBSYS_17AA3883&REV_1000\5&3B290774&0&0001

SATA Information:
Name Intel(R) 400 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
Manufacturer Intel Corporation
PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_06D3&SUBSYS_380717AA&REV_00\3&11583659&0&B8

USB Information:
Intel(R) USB 3.1 eXtensible Host Controller - 1.10 (Microsoft) PCI\VEN_8086&DEV_06ED&SUBSYS_380517AA&REV_00\3&11583659&0&A0

Ethernet/LAN, if available:
Name [00000001] Realtek PCIe GbE Family Controller
Adapter Type Ethernet 802.3
Product Type Realtek PCIe GbE Family Controller
Installed Yes
PNP Device ID PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_38F117AA&REV_10\01000000684CE00000

WiFi model no:
Name [00000002] Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Adapter Type Ethernet 802.3
Product Type Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Installed Yes
PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_06F0&SUBSYS_00748086&REV_00\3&11583659&0&A3

Trackpad model and Type:
Description Standard PS/2 Keyboard
Name Enhanced (101- or 102-key)
PNP Device ID ACPI\IDEA0100\4&15C9A06F&0

I have created a usb boot but on startup it gives me the following error:
Please advice on how I can fix it? I'm a newbie at installing hackintosh.
 

Attachments

  • EFI.zip
    4.9 MB · Views: 3
  • opencore-2024-02-17-222157.txt
    256 KB · Views: 1
  • IMG_5625.jpeg
    IMG_5625.jpeg
    3.5 MB · Views: 5
I am trying to install macOS Ventura on the following laptop:

Laptop model no:
System Manufacturer LENOVO
System Model 20V3

CPU model no:
Processor Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.60GHz, 2592 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)

Memory/RAM size and Type:
Installed Physical Memory (RAM) 16,0 GB

Graphics Information:
Name Intel(R) UHD Graphics
PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_9BC4&SUBSYS_3F9517AA&REV_05\3&11583659&0&10
Adapter Type Intel(R) UHD Graphics Family, Intel Corporation compatible
Adapter Description Intel(R) UHD Graphics
Adapter RAM 1,00 GB (1 073 741 824 bytes)

//Name NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti with Max-Q Design
PNP Device ID PCI\VEN_10DE&DEV_1F95&SUBSYS_3F9517AA&REV_A1\4&184DA122&0&0008
Adapter Type NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti with Max-Q Design, NVIDIA compatible
Adapter Description NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti with Max-Q Design
Adapter RAM (1 048 576) bytes

Audio Codec:
Name Intel(R) Display Audio
Manufacturer Intel(R) Corporation
PNP Device ID INTELAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_280B&SUBSYS_80860101&REV_1000\5&3B290774&0&0201

Name Realtek High Definition Audio(SST)
Manufacturer Realtek
PNP Device ID INTELAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0257&SUBSYS_17AA3883&REV_1000\5&3B290774&0&0001

SATA Information:
Name Intel(R) 400 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
Manufacturer Intel Corporation
PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_06D3&SUBSYS_380717AA&REV_00\3&11583659&0&B8

USB Information:
Intel(R) USB 3.1 eXtensible Host Controller - 1.10 (Microsoft) PCI\VEN_8086&DEV_06ED&SUBSYS_380517AA&REV_00\3&11583659&0&A0

Ethernet/LAN, if available:
Name [00000001] Realtek PCIe GbE Family Controller
Adapter Type Ethernet 802.3
Product Type Realtek PCIe GbE Family Controller
Installed Yes
PNP Device ID PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_38F117AA&REV_10\01000000684CE00000

WiFi model no:
Name [00000002] Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Adapter Type Ethernet 802.3
Product Type Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Installed Yes
PNP Device ID PCI\VEN_8086&DEV_06F0&SUBSYS_00748086&REV_00\3&11583659&0&A3

Trackpad model and Type:
Description Standard PS/2 Keyboard
Name Enhanced (101- or 102-key)
PNP Device ID ACPI\IDEA0100\4&15C9A06F&0

I have created a usb boot but on startup it gives me the following error:
Please advice on how I can fix it? I'm a newbie at installing hackintosh.
Your configuration is not as per the guide.

Start here:
 

Attachments

  • EFI.zip
    4.8 MB · Views: 3
  • IMG_5638.jpeg
    IMG_5638.jpeg
    3.5 MB · Views: 6
Any idea why not is obtained?
 
Ok I made a new USB. But now the problem is another any guidance?
Seems like you have just followed the guide exactly but did not configure it as per your hardware. Having said that, make the following changes in your config.plist:

- Enable DevirtualiseMmio
- Disable LapicKernelPanic
- Disable UnblockFsConnect

Save the changes to your config.plist. Reset NVRAM twice. Ensure that the BIOS has been set accordingly. You should be able to boot now.
 
Seems like you have just followed the guide exactly but did not configure it as per your hardware. Having said that, make the following changes in your config.plist:

- Enable DevirtualiseMmio
- Disable LapicKernelPanic
- Disable UnblockFsConnect

Save the changes to your config.plist. Reset NVRAM twice. Ensure that the BIOS has been set accordingly. You should be able to boot now.
Same problem. For bios I can't access advance settings mode. I can only turn off some of the settings.
On another machine I was install the system without a problem. But here I am having a lot of trouble everything I know doesn't work :)
 
Same problem. For bios I can't access advance settings mode. I can only turn off some of the settings.
On another machine I was install the system without a problem. But here I am having a lot of trouble everything I know doesn't work :)
Provide the BIOS Settings and also provide the boot video.
 
Provide the BIOS Settings and also provide the boot video.
No way I can get the bios to advance It seems the laptop does not have this option. I configured whatever I found in the bios. Give any more guidance please ?
 
Last edited:
No way I can get the bios to advance It seems the laptop does not have this option. I configured whatever I found in the bios. Give any more guidance please ?
Whatever you found, attach that.
 

Attachments

  • EFI.zip
    4.8 MB · Views: 2

Forum statistics

Threads
1,483
Messages
14,104
Members
21,280
Latest member
mustali