Intel UHD620 no GPU acceleration

Status
Not open for further replies.

Mattuz

Member
Joined
Mar 28, 2022
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 13 9360 (i7-8550u)
CPU
i7-8550u
Graphics
UHD620
OS X/macOS
12.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mobile Phone
  1. iOS

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
4,147
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I'm trying to load recovery to install it
Use a bogus ig-platform id to load the installer. Once installed, change the bogus id with the actual one and rebuild kextcache. Restart and you should be in.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
4,147
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Should I use another ig-platform-id like 0000C087?
A bogus id usually means an invalid id such as 0x12345678. You need to use it in reverse bytes.
How do I do that?
To rebuild the kextcache, simply execute the command below in Terminal.

sudo kextcache -i/
 

Mattuz

Member
Joined
Mar 28, 2022
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 13 9360 (i7-8550u)
CPU
i7-8550u
Graphics
UHD620
OS X/macOS
12.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mobile Phone
  1. iOS
A bogus id usually means an invalid id such as 0x12345678. You need to use it in reverse bytes.

To rebuild the kextcache, simply execute the command below in Terminal.

sudo kextcache -i/
I used the invalid id, rebuilt kextcache and now I get a kernel panic while booting
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
4,147
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I used the invalid id, rebuilt kextcache and now I get a kernel panic while booting
Provide config.plist to check and attach the KP log.
 

Mattuz

Member
Joined
Mar 28, 2022
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 13 9360 (i7-8550u)
CPU
i7-8550u
Graphics
UHD620
OS X/macOS
12.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mobile Phone
  1. iOS
Provide config.plist to check and attach the KP log.
My bad, actually I did not install it because it keep saying "you are not connected to the internet" but I'm using an usb hub with an rj45 port, by network utilty it seems recognized but it's still not workin.
With Monterey sometimes it worked like there was a 50% that it didn't work but all I needed to do was to restart and try again. I currently have an unsupported wifi card, I would have bought a compatible one once macOS was all running.
By windows I can see that the card inside the hub is a realtek 10/100 fe family nic.
Also usb tethering from my iPhone is not working
 

Mattuz

Member
Joined
Mar 28, 2022
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 13 9360 (i7-8550u)
CPU
i7-8550u
Graphics
UHD620
OS X/macOS
12.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mobile Phone
  1. iOS
1648669546781.png
By the way I found a guide on github of a user having my same dell model but looking at my bios the variable is the same but the max memory option in my case is 64mb... is that enough? I don't get why he has other values, I'll try to downgrade the bios and check that version that he has.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
4,147
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
My bad, actually I did not install it because it keep saying "you are not connected to the internet" but I'm using an usb hub with an rj45 port, by network utilty it seems recognized but it's still not workin.
With Monterey sometimes it worked like there was a 50% that it didn't work but all I needed to do was to restart and try again. I currently have an unsupported wifi card, I would have bought a compatible one once macOS was all running.
By windows I can see that the card inside the hub is a realtek 10/100 fe family nic.
Also usb tethering from my iPhone is not working
There is Fast Ethernet and Gigabit Ethernet. No idea without PCIe Report.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
4,147
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
View attachment 4183
By the way I found a guide on github of a user having my same dell model but looking at my bios the variable is the same but the max memory option in my case is 64mb... is that enough? I don't get why he has other values, I'll try to downgrade the bios and check that version that he has.
This guide is already described on this forum. No need to downgrade. If that's your IFR, you would need to set to 0x2
 
Status
Not open for further replies.

Forum statistics

Threads
791
Messages
8,510
Members
7,994
Latest member
amedeus64