• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

SOLVED Installation never finishes (I'm using the same perfectly good EFI as Ventura)

Status
Not open for further replies.

pietronizzardi

New member
Joined
Jun 30, 2024
Messages
8
Motherboard
MSI B450 GAMING PLUS MAX
CPU
Ryzen 5 3400G
Graphics
Radeon Vega 11
OS X/macOS
14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
  2. OpenCore (UEFI)
Mac
  1. iMac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi, I'm installing MacOs Sonoma but the installation never finishes, the EFI is the same one I used for Ventura, which is fully functional, so it should work, but instead I can't finish the installation, I'm attaching the EFI and the verbose video. Please help me. Thank you
CPU: AMD Ryzen 5 3400G
RAM: 16GB 3200Mhz
MOTHERBOARD: MSI B450 Gaming Plus Max
View attachment VID_20240705_173155 (1).mov

EDIT:
I solved it, to install Sonoma you need to deactivate SecureBootModel
 

Attachments

  • EFI.zip
    11.7 MB · Views: 0
Last edited:
Hi, I'm installing MacOs Sonoma but the installation never finishes, the EFI is the same one I used for Ventura, which is fully functional, so it should work, but instead I can't finish the installation, I'm attaching the EFI and the verbose video. Please help me. Thank you
CPU: AMD Ryzen 5 3400G
RAM: 16GB 3200Mhz
MOTHERBOARD: MSI B450 Gaming Plus Max
View attachment 8006

EDIT:
I solved it, to install Sonoma you need to deactivate SecureBootModel
Glad you got it fixed.

Closing the thread!
 
Status
Not open for further replies.

Forum statistics

Threads
1,638
Messages
15,377
Members
23,452
Latest member
timothee