Status
Not open for further replies.

TripleYoThreat

New member
Joined
Mar 23, 2021
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4690k
Graphics
Sapphire Vega 56
OS X/macOS
10.14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

Hi, hope all are well!

I've done multiple Hackintosh builds over the years and this is my first time encountering this problem.
When I click sleep, fans will power down, lights turn off, then a second later it comes back up.
No kernel panic, no freeze, nothing, it's just back up and ready to use.
On one of them I gotta hit space and then the screen comes on, on the other, it automatically brings the screen back on.

Specs are as follows, both OpenCore 0.6.7 w/ Catalina:
White build -
NZXT N7 Z490
i5-10600K
XPG 16gb DDR4 3200 MHz
Samsung SSD 980 M.2 NVMe 1tb
Sapphire Pulse RX 570 4gb

Black build -
Asus ProArt Z490 Creator
i9-10900K
Patriot Viper 64gb 3600 MHz
Sabrent Rocket Q 2TB
Dell OEM RX 5700 XT

I'm very shocked that they both encounter this problem
Interestingly, I don't think it's a Comet Lake thing because an i3 build I did with the 10100 did not encounter this
I have tried a lot of things, NVMefix, RTC memory fixup, and more! Speaking of, NVMefix broke booting into Windows - any tip for that? Maybe kernelminversion 10.15 should take care of the trick.
Also, I do have Lilu, latest, and WEG as well. I will gladly post config.plists if needed, however, I'm sure this is an easy answer for someone who has encountered this

Thanks in advance!
Trip
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

Hi, hope all are well!

I've done multiple Hackintosh builds over the years and this is my first time encountering this problem.
When I click sleep, fans will power down, lights turn off, then a second later it comes back up.
No kernel panic, no freeze, nothing, it's just back up and ready to use.
On one of them I gotta hit space and then the screen comes on, on the other, it automatically brings the screen back on.

Specs are as follows, both OpenCore 0.6.7 w/ Catalina:
White build -
NZXT N7 Z490
i5-10600K
XPG 16gb DDR4 3200 MHz
Samsung SSD 980 M.2 NVMe 1tb
Sapphire Pulse RX 570 4gb

Black build -
Asus ProArt Z490 Creator
i9-10900K
Patriot Viper 64gb 3600 MHz
Sabrent Rocket Q 2TB
Dell OEM RX 5700 XT

I'm very shocked that they both encounter this problem
Interestingly, I don't think it's a Comet Lake thing because an i3 build I did with the 10100 did not encounter this
I have tried a lot of things, NVMefix, RTC memory fixup, and more! Speaking of, NVMefix broke booting into Windows - any tip for that? Maybe kernelminversion 10.15 should take care of the trick.
Also, I do have Lilu, latest, and WEG as well. I will gladly post config.plists if needed, however, I'm sure this is an easy answer for someone who has encountered this

Thanks in advance!
Trip
You need to find the Wake reason using grep in Terminal. Most probably, your configuration is wrong. Provide your PR files to check further.
 

TripleYoThreat

New member
Joined
Mar 23, 2021
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4690k
Graphics
Sapphire Vega 56
OS X/macOS
10.14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

You need to find the Wake reason using grep in Terminal. Most probably, your configuration is wrong. Provide your PR files to check further.
Wake reason: XDCI CNVW

PR files meaning config.plist correct?
 

TripleYoThreat

New member
Joined
Mar 23, 2021
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4690k
Graphics
Sapphire Vega 56
OS X/macOS
10.14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

Here is a zip of the whole OC folder on the EFI partition and only the config.plist as well
 

Attachments

  • config.plist.zip
    5.2 KB · Views: 29
  • OC.zip
    9.2 MB · Views: 31

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

Wake reason: XDCI CNVW

PR files meaning config.plist correct?
PR files includes the following.
EFI folder with theme removed.
Kextcache Output from Terminal.
Copy of IOReg.
PCIe list from Hackintool.

Everything must be in a single zip file.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

Here is a zip of the whole OC folder on the EFI partition and only the config.plist as well
The configuration is not as per the guide. Remove darkwake flag from and then check. Make sure to reset NVRAM twice. Are you using any WiFi/BT Card?
 

TripleYoThreat

New member
Joined
Mar 23, 2021
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4690k
Graphics
Sapphire Vega 56
OS X/macOS
10.14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

The configuration is not as per the guide. Remove darkwake flag from and then check. Make sure to reset NVRAM twice. Are you using any WiFi/BT Card?
My apologies, that was uploaded before the additional info provided on what should be in the zip
I tried looking for more info on PR, maybe a guide to properly provide it, but I couldn't find one. what command would you like me to run for kextcache in Terminal?
Working in the other two as we speak
Yes, Fenvi T919
BTW what does PR mean?

I had put darkwake in efforts to make it work because I had this issue without it as well, but I removed it and then reset NVRAM and my opencore entry was removed so now I'm adding it back, will reset it again and add again.
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

I tried looking for more info on PR, maybe a guide to properly provide it, but I couldn't find one. what command would you like me to run for kextcache in Terminal?
sudo kextcache -i/
For the guide, it's linked in FAQ. However, for different guides, different PR files are required.
Yes, Fenvi T919
Remove the Card and then check your Sleep/Wake. A proper way to test Sleep/Wake is by disabling IGPU, removing the attached USB devices except KB/M. IGPU must be disabled if you're using any dedicated GPU.
BTW what does PR mean?
Problem Reporting.
I had put darkwake in efforts to make it work because I had this issue without it as well, but I removed it and then reset NVRAM and my opencore entry was removed so now I'm adding it back, will reset it again and add again.
That's not the issue. You can still use Boot Menu to select the target disk.
 

TripleYoThreat

New member
Joined
Mar 23, 2021
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4690k
Graphics
Sapphire Vega 56
OS X/macOS
10.14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

sudo kextcache -i/
For the guide, it's linked in FAQ. However, for different guides, different PR files are required.

Remove the Card and then check your Sleep/Wake. A proper way to test Sleep/Wake is by disabling IGPU, removing the attached USB devices except KB/M. IGPU must be disabled if you're using any dedicated GPU.

Problem Reporting.

That's not the issue. You can still use Boot Menu to select the target disk.
When I reset NVRAM from Opencore, there was no Opencore entry or way to boot macOS. it only had and went to windows boot manager. I had to either rename the Microsoft folder on the ESP which would make the bios recognize the BOOTX64.efi for opencore (phrased UEFI OS), or to use a tool or efi shell to add the opencore entry again.
no darkwake arg and two resets, no go. here's the complete zip and I will also try without the wifi/bt card.

Thank you for the help.
Trip
 

Attachments

  • PR for Trip.zip
    15.5 MB · Views: 30

TripleYoThreat

New member
Joined
Mar 23, 2021
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4690k
Graphics
Sapphire Vega 56
OS X/macOS
10.14.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Reputation:

Okay! Sleep is fine without the T919 wifi card! If the bluetooth usb is plugged in, it works fine! The card itself, meaning the wifi portion is leading to the issue!
Edit: correction! It isn't the T919 it is the Youbo BCM94360CD
 
Status
Not open for further replies.
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
obus Wake after sleep when connecting iPhone to Titan Ridge THB 3 card General 7

Similar threads

Trending Threads

Latest posts

Forum statistics

Threads
456
Messages
4,217
Members
3,963
Latest member
Gabik