Help how do I configure my motherboar to make a hackintosh assrock z270 extreme 4

shade lich

New member
Joined
May 17, 2022
Messages
2
Motherboard
ASRock Z270 Extreme4
CPU
Intel Core i7-7700K @ 4.20GHz kabyLake
Graphics
Nvidia Rtx 2070 super
OS X/macOS
12.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mobile Phone
  1. Android
I have an asrock z270 extreme 4 with an intel i7 7700k kabylake processor 32 gb of ram at a frequency of 2400 I have already installed the efi in my memory and I have everything ready to install the operating system but my doubt and fear problem is in the bios since it is not I know what to configure exactly and since I installed mac the first time and almost and I had to reset the factory motherboard since not knowing what to configure in my bios the pc marked a temperature of 100 degrees and apart from that the rams stopped working Since everything was due to a bad installation of how not having configured the bios, then can someone who has this board and already installed hackistosh help me with that problem? I would really appreciate it with all my heart





sorry for my english I think you know I'm using a translator another thing I think I found a possible solution for the bios issue with this video since my bios is very similar to the one in the video although I'm afraid because they are not the same motherboard but As I see, let's say they are the same bios if they think it will work for them?

 

Attachments

  • Z270 Extreme4(M1).png
    Z270 Extreme4(M1).png
    90.4 KB · Views: 10

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,424
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I have an asrock z270 extreme 4 with an intel i7 7700k kabylake processor 32 gb of ram at a frequency of 2400 I have already installed the efi in my memory and I have everything ready to install the operating system but my doubt and fear problem is in the bios since it is not I know what to configure exactly and since I installed mac the first time and almost and I had to reset the factory motherboard since not knowing what to configure in my bios the pc marked a temperature of 100 degrees and apart from that the rams stopped working Since everything was due to a bad installation of how not having configured the bios, then can someone who has this board and already installed hackistosh help me with that problem? I would really appreciate it with all my heart





sorry for my english I think you know I'm using a translator another thing I think I found a possible solution for the bios issue with this video since my bios is very similar to the one in the video although I'm afraid because they are not the same motherboard but As I see, let's say they are the same bios if they think it will work for them?

You can follow the video and do what settings are available. What's not available, you can skip them.
 

shade lich

New member
Joined
May 17, 2022
Messages
2
Motherboard
ASRock Z270 Extreme4
CPU
Intel Core i7-7700K @ 4.20GHz kabyLake
Graphics
Nvidia Rtx 2070 super
OS X/macOS
12.0.x
Bootloader
  1. Clover (UEFI)
Mobile Phone
  1. Android
hello here eh I leave you all the possible image to help me I thank you very much
 

Attachments

  • photo_2022-05-17_16-47-04.jpg
    photo_2022-05-17_16-47-04.jpg
    133.2 KB · Views: 13
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (2).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (2).jpg
    112.2 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (3).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (3).jpg
    116.5 KB · Views: 10
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (4).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (4).jpg
    112 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (5).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (5).jpg
    121.1 KB · Views: 8
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (6).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (6).jpg
    121.1 KB · Views: 10
  • photo_2022-05-17_16-47-05.jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05.jpg
    97.2 KB · Views: 10
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (8).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (8).jpg
    138.4 KB · Views: 10
  • photo_2022-05-17_16-47-05 (7).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-05 (7).jpg
    146.8 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-47-06 (2).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-06 (2).jpg
    130.6 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-47-06 (3).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-06 (3).jpg
    148 KB · Views: 11
  • photo_2022-05-17_16-47-06 (4).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-06 (4).jpg
    139.7 KB · Views: 8
  • photo_2022-05-17_16-47-06.jpg
    photo_2022-05-17_16-47-06.jpg
    132.1 KB · Views: 8
  • photo_2022-05-17_16-47-07 (4).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-07 (4).jpg
    115.2 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-47-07 (3).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-07 (3).jpg
    130.1 KB · Views: 11
  • photo_2022-05-17_16-47-07 (2).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-07 (2).jpg
    137.2 KB · Views: 8
  • photo_2022-05-17_16-47-07 (5).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-07 (5).jpg
    136.4 KB · Views: 7
  • photo_2022-05-17_16-47-07.jpg
    photo_2022-05-17_16-47-07.jpg
    118.8 KB · Views: 7
  • photo_2022-05-17_16-47-08 (2).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08 (2).jpg
    147 KB · Views: 10
  • photo_2022-05-17_16-47-08 (3).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08 (3).jpg
    138.2 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-47-08 (6).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08 (6).jpg
    163.9 KB · Views: 8
  • photo_2022-05-17_16-47-08 (5).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08 (5).jpg
    146.5 KB · Views: 7
  • photo_2022-05-17_16-47-08 (4).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08 (4).jpg
    146.5 KB · Views: 7
  • photo_2022-05-17_16-47-08 (7).jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08 (7).jpg
    148.1 KB · Views: 8
  • photo_2022-05-17_16-47-08.jpg
    photo_2022-05-17_16-47-08.jpg
    142.5 KB · Views: 12
  • photo_2022-05-17_16-56-01.jpg
    photo_2022-05-17_16-56-01.jpg
    142.6 KB · Views: 9
  • photo_2022-05-17_16-56-13.jpg
    photo_2022-05-17_16-56-13.jpg
    133.2 KB · Views: 7
  • photo_2022-05-17_16-59-33.jpg
    photo_2022-05-17_16-59-33.jpg
    96.9 KB · Views: 9

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
3,424
Motherboard
Supermicro X11SPA-T
CPU
Intel Xeon W-3275 28 Core
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
11.0.x
Bootloader
  1. OpenCore
Mac
  1. Mac mini
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
hello here eh I leave you all the possible image to help me I thank you very much
Adjust the following.

XHCI Hand-off = Enabled
Intel Thunderbolt Technology = Enabled (If you want to use Thunderbolt)
VT-d = Disabled
Serial Port = Disabled
 

Forum statistics

Threads
673
Messages
7,057
Members
5,909
Latest member
testingboi