• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

SOLVED EFI for Vega 8 Sonoma

Status
Not open for further replies.

p04w04p5

New member
Joined
Oct 27, 2023
Messages
5
Motherboard
MSI A320M-A PRO
CPU
Ryzen 3 3200G
Graphics
Vega 8
OS X/macOS
14.x
Bootloader
  1. OpenCore (UEFI)
Mobile Phone
  1. iOS
I installed the Sonoma version on the system without any problems. However, even though I edited the EFI folder without any problems, the system does not boot when I activate the NootedRed kext. It gets stuck on the Verbose screen.


I share the EFI folder I use via Drive.
 
I installed the Sonoma version on the system without any problems. However, even though I edited the EFI folder without any problems, the system does not boot when I activate the NootedRed kext. It gets stuck on the Verbose screen.


I share the EFI folder I use via Drive.
Your configuration is not as per the guide.

Start here:
 
  • Like
Reactions: p04w04p5
Your configuration is not as per the guide.

Start here:
Should I just change the incorrect part instead of preparing it again? Or do you recommend that I prepare the EFI folder according to the manual again?
 
Should I just change the incorrect part instead of preparing it again? Or do you recommend that I prepare the EFI folder according to the manual again?
Starting from scratch is a better idea.

We have a video guide on our channel. You can follow that.
 
  • Love
Reactions: p04w04p5
Ekran Resmi 2023-10-28 12.29.20.png

By looking at the guide on the forum, I booted my system without any problems. I am grateful to you, thanks.
 
  • Like
Reactions: EliteMacx86
But even though I uploaded the ALC kext file, there is no sound. I have a headset with a built-in sound card. I was using it in the Big Sur version without any problems.
 
But even though I uploaded the ALC kext file, there is no sound. I have a headset with a built-in sound card. I was using it in the Big Sur version without any problems.
Attach the EFI you're using. Include the System Report and a copy of IOReg. Also, what's the Audio Codec?
 
  • Like
Reactions: p04w04p5
Attach the EFI you're using. Include the System Report and a copy of IOReg. Also, what's the Audio Codec?
A different device was selected in the sound settings. When I selected my headphones it worked. So there is no problem in the EFI folder.
 
  • Like
Reactions: EliteMacx86
A different device was selected in the sound settings. When I selected my headphones it worked. So there is no problem in the EFI folder.
Sounds good!

Closing this thread.
 
  • Love
Reactions: p04w04p5
Status
Not open for further replies.

Forum statistics

Threads
1,483
Messages
14,105
Members
21,284
Latest member
Incanca