• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

Black screen after Sonoma Update

lamer40

New member
Joined
Oct 8, 2023
Messages
1
Motherboard
Z390 AORUS Master
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 6800 XT
OS X/macOS
14.x
Bootloader
  1. OpenCore (UEFI)
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I "updated" to Sonoma with O.C. 0.9.5.

After the progressbar finishes I get black screens without anything.

I made a quick google search but I wasn't able to find any solutions.

I tried the following things:
- I disabled from the BIOS the internal card but still the same issue.
- I even tried HDMI cable, but it is still not working.
- I tried to revert Lilu and Whatevergreen but same thing...
- I added device properties as per this article: https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/gpu-patching/intel-patching/#getting-started
- I tried to unplug-plug my both DP cables.

Looking forward to your reply.
 

Attachments

  • EFI.zip
    4 MB · Views: 5
I "updated" to Sonoma with O.C. 0.9.5.

After the progressbar finishes I get black screens without anything.

I made a quick google search but I wasn't able to find any solutions.

I tried the following things:
- I disabled from the BIOS the internal card but still the same issue.
- I even tried HDMI cable, but it is still not working.
- I tried to revert Lilu and Whatevergreen but same thing...
- I added device properties as per this article: https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/gpu-patching/intel-patching/#getting-started
- I tried to unplug-plug my both DP cables.

Looking forward to your reply.
Your configuration is not as per the guide.

Start here:
 

Forum statistics

Threads
1,483
Messages
14,104
Members
21,280
Latest member
mustali