• Become a Premium Member for $25/year with no ads to improve your community experience.

ASRock B760 Pro RS/D4 works perfectly in Sonoma but Radeon Pro W5700 has problems!!!!

Hardware:
ASRock B760 Pro RS/D4
CPU intel i5 13400F
RAM 2x 16GB DDR4 (2800MHz)
SSD 980 512GB NVMe gen.4 x4

WIFI/BT PCIe: Broadcom BCM43xx / BCM_20702B0

https://www.amazon.it/dp/B081CFM2J4?tag=tonymacx86com-21
GPU: NITRO+ RX 580 4GB GDDR5
GPU: RadeonPro W5700



boot-args: -ctrsmt alcid=98 agdpmod=pikera debug=0x100 keepsyms=1 revpatch=cpuname,sbvmm amfi=0x80 -v


Works perfectly in macOS Sonoma 14.4 (EFI OC attached):
hotswap SATA OK
TRIM SATA SSD OK via terminal ''sudo trimforce enable'',
USB2/3 OK
WIFI/BT OK
Ethernet 2,5Gb OK


Everything works and is extremely stable but when I updated the video card to the Radeon Pro W5700 it crashes at startup (photos attached).
Works only in "-x" boot mode!!!!

THE VIDEO CARD is new and DOES NOT HAVE ANY DEFECTS AND WORKS PERFECTLY IN WINDOWS 11 PRO

I can't find a solution!!!!

can you help me?

Why are you using EnableWriteUnprotector and RebuildAppleMemoryMap together?

Secondly, you should not use ResizableBAR. Disable it using -1.

Remove RadeonSensor and SMCRadeonGPU.kext.

Dell XPS 8700 (haswell I7) with AMD RX580 - Sonoma 14.3

I can not get it to work with RX580. Graphics show up in Hackintool is GT1050 instead. I have tried to solve this many days but I can not find any info how to change the video card to RX580.

There is a gpu on the motherboard. I can not find anywhere in bios to disable it. I look into config.plist for example but there is no example how to put it in either.

The computer boot the Sonoma fine except it show different graphic card with 8mb of memory.
The computer can not display wallscreen background. It shows a second and clear it with white color.

Any one can share with me with config.plist?
I have lilu and whatevergreen texts in EFI/OC.
The hackintos is Sonona 14.3 with haswell EFI installed.
Thanks.
Attach Hackintool PCIe info.

Rx 570 pink screen

Hi everyone, i’ve installed monterrey on my desktop and everything works perfectly when im using my uhd 630 igpu but when i use my rx 570, it works fine but the display looks with purple/pink colour. I attach a picture. Please let me know any solution. Im using DVI port because it is the only one that i have.
What's the GPU vendor?

Also, are you using DVI to DVI or DVI to HDMI/DP?

GUIDE How to Spoof Graphics on macOS [Intel/AMD/NVIDIA]

Thanks for your reply:).
I am using BigSur.
Processor Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz, 3601 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)
Adapter Type NVIDIA GeForce GTX 1060 5GB, NVIDIA compatible
I am still not sure whether it is possible or not.
Read here:

Big Sur without USB

Thanks for staying with me!

Is there any way to gain root access to MacOS?
I thought I could if it was on an external drive, but no such luck!

As I don't have write permission I am unable to copy EFI to MacOS.
Have watched and tried some of the guides on the internet of how to boot without the USB.

All of them seemes to put the EFI folder on a different partition.
I have tried that but unable to boot. Just blinking cursor
Don't see how my BIOS can see an EFI boot folder on a different partition than MacOS
My motherboard is MSI B75MA-E33 and I see no way to adjust BIOS settings to allow
booting from another partition.
Seems like you're doing it the wrong way.

Read here:

Assuming your hardware is UEFI, follow the UEFI steps for the OC.

GUIDE How to Download macOS Sonoma DMG for Clean Install

I have succesfully downloaded the DMG, how do i get it on a usb though ? The previous step that brings me to this page continuous on the step where you downloaded using the beta page….

How docI write this DMG to USB ? Disk utility cannot do it…
Read here:

GUIDE How to Enable H.264 and HEVC/H.265 encoding on macOS

does anyone have HEVC/H265 working on an intel UHD 620? i have T480 and it seems its not working, i am using MacBookPro15,2 but also unfairgva=4 which i noticed improved GPU and CPU performance. I read the instructions in full but i see no reason my HEVC/H265 shouldnt be working. if anyone is able to help let me know what you would need and i will provide.
Attach PR Files.

What is better for Amd APU (r5 5600g) macOS Ventura or Sonoma?

Sonoma not working on my apu
Read here:

Expansion Slot Utility

How can I get the correct information about installed PCIE cards in the Expansion Slot Utility? Is this possible on an Opencore Hackintosh configured as a MacPro? (Sonoma 14.4.1). At the moment I do not have correct information about any PCIE card installed in this tool, not even the graphics one.
View attachment 7417
View attachment 7418
View attachment 7419
Firstly, MacPro7,1 is not an appropriate SMBIOS for your hardware.

To fix the PCI Slot Information on MacPro7,1 SMBIOS, you'll need to use RestrictEvents

GUIDE How to Enable AMD Radeon RX 6700, RX 6700 XT, RX 6750, RX 6500 XT and RX 6400

rather reckless of an admin of one of the most present in google hackintosh forums to post a guide about enabling navi24 gpus, that cannot atm be enabled.
First of all, it does not makes sense to create a guide for each individual models when the steps are same.

and no one knows if they will be.
There will be but there's just no ETA.

6400 is a navi24, because of your post i went on and bought one only to find the dev state on his github page that there is no navi24 support
You should have checked the compatibility first and you could have asked first before making a purchase like few other people have done in the past. Even if you have bought it, you can return it and get a compatible card.